Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Platenbons Suge Knight op borgtocht vrij

Shownieuws

Platenbons 'Suge' Knight is vrijgelaten uit een gevangenis in Las Vegas. Hij betaalde een borg van bijna 13.000 euro. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld.

(Novum/AP) - Platenbons Marion 'Suge' Knight is vrijgelaten uit een gevangenis in Las Vegas. De oprichter van het bankroet verklaarde label Death Row Records betaalde woensdag een borgsom van bijna dertienduizend euro. Hij moest aan de rechter beloven dat hij op 26 september in de rechtbank verschijnt.

De 43-jarige Knight werd woensdagochtend opgepakt en achter de tralies gezet voor mishandeling van zijn vriendin. Hij had het met haar aan de stok in een auto nabij de Strip van Las Vegas. De hiphopgigant zou haar hebben geslagen en op straat met een mes naar haar hebben gezwaaid, maar haar niet hebben gestoken. De vrouw is in het ziekenhuis behandeld aan enkele niet levensbedreigende verwondingen.

Bij zijn arrestatie droeg Knight volgens de politie xtc en de zware pijnstiller hydrocodon bij zich. Het was niet voor het eerst dat de politie hem op de hielen zat. Knight heeft meermaals in de gevangenis gezeten in verband met mishandeling. In 2005 raakte hij gewond bij een schietpartij. Het was verder in zijn bijzijn dat Tupac Shakur, die bij Knight onder contract stond, in 1996 werd neergeschoten. De rapper overleed enkele dagen later.

Death Row Records, dat in de jaren negentig Tupac Shakur, Dr. Dre en Snoop Dogg op de kaart zette, werd in 2006 bankroet verklaard. Knight heeft inmiddels een nieuwe platenmaatschappij opgericht, Blackball Records.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen