Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barack Obama laat Oprah huilen

Shownieuws

Oprah Winfrey was ontroerd door de speech van Barack Obama op de Democratische conventie in Denver. De talkshowkoningin vertelt dat ze heel hard moest huilen.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey was ontroerd tijdens de toespraak waarmee Barack Obama donderdagavond de Democratische kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aanvaarde. De talkshowpresentatrice vertelt dat ze zo hard moest huilen dat ze haar wimpers bijna verloor.

"Ik denk dat dit een van de meest krachtige momenten was die ik ooit heb meegemaakt", zegt Winfrey over de toespraak van Obama voor een publiek van 84 duizend man tijdens de Democratische conventie in Denver. "Hij is geen Afro-Amerikaanse kandidaat. Hij is een kandidaat voor alle Amerikanen."

In zijn toespraak probeerde Obama, zoon van een Afrikaanse immigrant, de Amerikanen ervan te overtuigen dat hij een van hen is. Hij verwoordde de Amerikaanse droom door te zeggen dat zijn nominatie bewijst dat geen enkele droom te hoog gegrepen is en plaatste zichzelf in de schaduw van grote leiders als John F. Kennedy, Franklin Roosevelt en Martin Luther King.

Oprah was niet de enige beroemdheid die in Denver aanwezig was om haar steun aan Obama te betuigen. Zo waren onder anderen Fergie van Black Eyed Peas, Jessica Alba, Forest Whitaker, George Lucas, Susan Sarandon en Anne Hathaway aanwezig. Artiesten als Will.i.am, John Legend, Michael McDonald en Sheryl Crow traden op tijdens de laatste avond van de vier dagen durende conventie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen