Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dunya & Desie' Nederlandse inzending voor Oscars

Shownieuws

De speelfilm 'Dunya & Desie' is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film van Dana Nechustan dingt mee in de categorie beste buitenlandse film.

De speelfilm 'Dunya & Desie' is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film van Dana Nechustan dingt mee in de categorie beste buitenlandse film. Dat heeft Holland Film donderdag bekendgemaakt.

'Dunya & Desie', met Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven in de hoofdrollen, ging in februari in première op het filmfestival van Berlijn. De film over twee Amsterdamse hartsvriendinnen die naar Marokko gaan, won begin deze maand de award voor beste film op de Isabella International Film Week in Italië. Zaterdag werd de productie onderscheiden met de publieksprijs voor de beste jeugdfilm gewonnen op het Sarajevo Film Festival.

De korte fictiefilm 'Zand' van Joost van Ginkel, met Jack Wouterse in de hoofdrol, is dit jaar gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscar voor korte films. De animatiefilm 'Phantom of the cinema' van Erik van Schaaik dingt voor Nederland mee naar de Oscar voor de beste korte animatiefilm.

Op 22 februari worden de Academy Awards, zoals de Oscars officieel heten, uitgereikt in Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen