Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beroemde componist maakt muziek 'Oorlogswinter'

Shownieuws

De wereldberoemde componist Pino Donaggio, die voor ruim 170 films de muziek componeerde, maakt de soundtrack van de Nederlandse speelfilm 'Oorlogswinter'.

De wereldberoemde componist Pino Donaggio componeert de soundtrack van de Nederlandse speelfilm 'Oorlogswinter'. Dat heeft distributeur Benelux Film donderdag bekendgemaakt. Donaggio maakte eerder soundtracks voor de Hollywoodfilms 'Blow out', 'Carrie' en 'Dressed to kill'. Hij neemt volgende maand in Sofia de filmmuziek op met een Bulgaars symfonieorkest.

Regisseur Martin Koolhoven reisde eerder dit jaar af naar Venetië, de woonplaats van de componist, om Donaggio voor het project te strikken. De 66-jarige Italiaan, die voor ruim 170 films de muziek heeft gecomponeerd, was naar eigen zeggen onder de indruk van de productie en besloot de soundtrack van de film voor zijn rekening te nemen.

"Ik ben altijd al van plan geweest hem een keer te vragen", stelt Koolhoven in een gezamenlijke verklaring. "Het wachten was op een film die ik bij hem vond passen. Dat hij het met me eens is, is natuurlijk te gek."

'Oorlogswinter' is gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Jan Terlouw, waarvan in Nederland driehonderdduizend exemplaren zijn verkocht. De film, waarin onder anderen Tygo Gernandt, Melody Klaver en Mees Peijnenburg een rol spelen, is vanaf 4 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen