Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Verhoeven zag liefdeskansen met Sharon Stone

Shownieuws

Paul Verhoeven dankt het aan zijn vrouw dat hij niets met Sharon Stone heeft gehad. "Ik vroeg Martine: zal ik met haar naar bed gaan? Zij zei: doe maar niet."

Paul Verhoeven heeft het aan zijn vrouw te 'danken' dat hij niet het bed is ingedoken met Sharon Stone, in de tijd dat zij acteerde in zijn 'Basic instinct'. "Ik vroeg aan Martine: zal ik met haar naar bed gaan? Zij zei: doe maar niet", vertelt de regisseur in Elsevier.

Verhoeven, kennelijk in een vrije relatie met zijn vrouw, bespeurde een 'erotische kortsluiting' tussen hem en de actrice tijdens het filmen van 'Basic instinct' uit 1992. Na het advies van zijn vrouw besloot de regisseur hierop geen actie te ondernemen. "Dat was de juiste beslissing." Net als haar personage in 'Basic instinct' was Sharon volgens Verhoeven 'een gevaarlijke vrouw'.

De onthouding is de film volgens Verhoeven ten goede gekomen. "Alle seksualiteit die te zien is op het doek is niet verloren gegaan in het bed", stelt hij. "Daardoor is de film zo goed en zo spannend geworden."

De inmiddels 70-jarige Verhoeven ziet de beslissing niet als een offer aan zijn vrouw. "Dankzij Martine heb ik de illusie niet laten verpesten door de werkelijkheid. Afgemeten aan de genereuze noblesse van mijn vrouw kan ik dat geen offer noemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen