Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alice in Chains neemt nieuw album op

Shownieuws

Alice in Chains duikt de studio voor een nieuwe cd. William DuVall vervangt de overleden Layne Staley als zanger. Het laatste studioalbum stamt uit 1995.

De Amerikaanse rockband Alice in Chains duikt volgende maand de studio voor een nieuw album. Dat laten de bandleden weten op hun website. Het wordt het eerste studioalbum van de voormalige grunge-iconen sinds 1995 en bovendien de eerste opname met de nieuwe zanger William DuVall. Voormalig frontman Layne Staley overleed in 2002 aan de gevolgen van een overdosis heroïne en cocaïne.

Het wegvallen van Staley leek het definitieve einde van Alice in Chains, rond welke band het sowieso al enkele jaren stil was. In 2006 kwamen de bandleden weer bij elkaar voor een aantal reünieoptredens voor onder meer het goede doel. DuVall fungeerde hierbij als zanger.

Alice in Chains werd in 1987 opgericht in Seattle. De band liftte in het begin van de jaren negentig mee op het succes van andere Seattle-bands als Soundgarden, Pearl Jam en Nirvana, maar kende wel degelijk een eigen geluid. In 1993 scoorde het viertal een bescheiden hit met 'Would?'.

Het nieuwe album met louter nieuw materiaal wordt naar verwachting begin volgend jaar uitgebracht. Een titel is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen