Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse band Elbow wint Mercury Prize

Shownieuws

De rockband Elbow heeft de Britse Mercury Prize gewonnen. De muziekprijs voor het beste album van het afgelopen jaar werd dinsdag uitgereikt in Londen.

De rockband Elbow heeft de Britse Mercury Prize gewonnen. De muziekprijs voor het beste album van het afgelopen jaar werd dinsdag uitgereikt tijdens een ceremonie in Londen. Het vijftal versloeg met het album 'The seldom seen kid' elf andere genomineerden, onder wie Adele, Radiohead en Estelle.

Elbow werd in 1990 opgericht en deed er vervolgens tien jaar over om het debuutalbum 'Asleep in the back' uit te brengen. Die plaat werd in 2001 genomineerd voor de Mercury Prize, maar legde het toen af tegen 'Stories from the city, stories from the sea' van PJ Harvey.

Voor de shortlist, die werd samengesteld door muzikanten, producers en muziekjournalisten, kwamen albums in aanmerking van Britse en Ierse artiesten en bands. De platen moesten zijn verschenen tussen juli vorig jaar en juli dit jaar. Winnaars van vorige jaren zijn onder meer Antony and the Johnsons, Franz Ferdinand en Portishead.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen