Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beau weigert rol vroedvrouw

Shownieuws

Beau van Erven Dorens wil niet de rol van gillende vroedvrouw spelen. Daarom stapte hij tijdens de eerste repetitiedag van het toneelstuk 'Romeo over Julia' op.

Beau van Erven Dorens heeft zijn collega's van het toneelstuk 'Romeo over Julia' opgeschrikt door tijdens de eerste repetitiedag op te stappen. Hij vertrok omdat hij niet de rol van gillende vroedvrouw wilde spelen. "Daar pas ik voor", vertelt Beau tegen De Telegraaf.

"Mij was verteld dat Romeo steeds door een van de vijf acteurs gespeeld mocht worden", laat de 37-jarige Beau weten, die minder blij was met het voorstel van de regisseur voor een andere rol. Rick Engelkes reageerde dinsdag verbouwereerd op de beslissing. Hij vindt het vreemd dat Beau de benen nam op de eerste repetitiedag. "Dan is er nog weinig tot niets bekend over de rolverdeling en de invulling per rol. Ik ben dus ook benieuwd naar de echte reden van dit vertrek", zei hij hierover. Volgens Beau ligt het verhaal anders. "Als Engelkes zegt dat de rolverdeling nog niet vastligt, dan liegt hij. Regisseur Marcus Azinni heeft direct duidelijk gemaakt dat ik geen kans maakte op de belangrijke rollen in dit stuk. Ze hebben mij onder valse voorwendselen binnengehaald."

De rol van Beau wordt voorlopig overgenomen door Engelkes zelf. Ondertussen wordt gezocht naar een nieuwe, vaste acteur voor de rol. Het stuk moet vanaf 17 oktober te zien zijn in de theaters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen