Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spielberg beschuldigd van plagiaat

Shownieuws

Steven Spielberg is voor de rechter gesleept wegens een vermeende auteursrechtschending. De film 'Disturbia' zou een aftreksel zijn van 'Rear window'.

(Novum/AP) - Steven Spielberg en zijn filmmaatschappij DreamWorks zijn voor de rechter gesleept voor schending van het auteursrecht. De thriller 'Disturbia' uit 2007 zou een aftreksel zijn van een kort verhaal van de Amerikaanse schrijver Cornell Woolrich en de daarop gebaseerde film 'Rear window' van Alfred Hitchcock.

Ook filmmaatschappij Paramount Pictures, waaronder DreamWorks valt, is aangeklaagd door de erfgenamen van Woolrich. De aanklager eist een niet nader toegelichte schadevergoeding. Woordvoerders van Spielberg, DreamWorks en Paramount weigeren te reageren op de aanklacht.

Het door D.J. Caruso geregisseerde 'Disturbia' draait om een tiener die zijn buren bespiedt, onder wie een man die hij ervan verdenkt een seriemoordenaar te zijn. Ook in het verhaal van Woolrich en 'Rear window' bespiedt een man zijn buren, om vervolgens een van hen te verdenken van moord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen