Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Ten Brink waakt voor heftigheid

Shownieuws

Robert ten Brink probeert ervoor te zorgen dat het er in 'Het moment van de waarheid' niet te heftig aan toe gaat. "Mijn taak is om dingen glad te strijken".

Robert ten Brink ziet het als zijn rol om te zorgen dat het er in zijn nieuwe programma 'Het moment van de waarheid' niet te heftig aan toe gaat. "Mijn taak is om dingen glad te strijken", vertelt de presentator aan Novum Nieuws. "Ik moet zorgen dat het niet te heftig wordt."

'Het moment van de waarheid' is gebaseerd op het Amerikaanse The Moment of Truth, waarin kandidaten confronterende vragen moeten beantwoorden ten overstaan van publiek, familieleden en vrienden. Omdat diezelfde vragen eerder al tijdens een leugendetectortest zijn afgenomen, kan worden beoordeeld of de deelnemers de waarheid vertellen. Hoe eerlijker de kandidaat is, hoe hoger het bedrag dat hij of zij kan winnen.

Ten Brink noemt het programma 'heel spannend om te maken'. "Vooral ook omdat we proberen het anders te doen dan de Amerikaanse versie, want die is wel heel heftig", vertelt hij. "Maar hier vind ik het een heel mooi opgezette show."

Ondanks de soms pijnlijke onthullingen van de kandidaten zegt Ten Brink zich nog niet te hebben gegeneerd tijdens de opnamen. "Zelf heb ik nog geen gênante momenten bij het programma meegemaakt. Maar ik ben natuurlijk wel wat gewend, ik heb al veel meegemaakt tijdens mijn carrière. De eerste seizoenen van All You Need is Love waren veel heftiger. Dat was de eerste keer dat mensen op televisie hun gevoelens blootlegden."

'Het moment van de waarheid' is elke zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen