Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury zaak O.J. maakt tripje naar hotel in Vegas

Shownieuws

De jury in de rechtszaak tegen O.J. Simpson heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het hotel in Las Vegas waar hij twee handelaars zou hebben beroofd.

(Novum/AP) - De jury in de rechtszaak tegen O.J. Simpson heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het hotel in Las Vegas waar de voormalige sportheld twee handelaars in sportsouvenirs zou hebben beroofd.

Rechter Jackie Glass stuurde de twaalf juryleden, zes vervangers, advocaten en de openbaar aanklagers naar het Palace Station Hotel in de woestijnstad. Simpson ging niet mee op het tripje naar het hotel.

De gang naar het hotel werd pas na afloop bekendgemaakt. Het Palace Station Hotel gaf donderdag pas toestemming voor het bezoek van de juryleden.

De 61-jarige Simpson staat met medeverdachte Clarence Stewart terecht omdat zij een jaar geleden in een hotel in Las Vegas met enkele kameraden onder bedreiging van een vuurwapen spullen zouden hebben gestolen van twee handelaars in sportmemorabilia.

Simpson ontkent niet dat hij in het hotel in Las Vegas is geweest. Maar volgens hem waren de spullen -foto's en andere aandenkens aan zijn sportcarrière- eerder juist van hem gestolen en stond hij in zijn recht in zijn pogingen ze terug te krijgen. Als de twee schuldig worden bevonden, kunnen ze een levenslange celstraf krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen