Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Britney Spears oneerlijk behandeld met rechtszaak'

Shownieuws

Britney Spears wordt oneerlijk behandeld met de rechtszaak die tegen haar is aangespannen wegens autorijden zonder geldig rijbewijs. Dat zegt haar advocaat.

(Novum/AP) - Britney Spears wordt oneerlijk behandeld met de rechtszaak die tegen haar is aangespannen wegens autorijden zonder een geldig rijbewijs. Dat stelt haar advocaat, J. Michael Flanagan.

Tegen de 26-jarige zangeres dient op 15 oktober een zaak omdat ze in Californië achter het stuur zat terwijl ze niet in het bezit was van het in die staat verplichte rijbewijs. Donderdag verwierp de rechter Flanagans verzoek om de zaak te seponeren of de aanklacht af te zwakken.

Volgens Flanagan krijgt de popdiva een strengere behandeling dan niet bekende personen. Anderen die zonder rijbewijs voor de staat Californië in de staat autorijden, komen er volgens hem doorgaans vanaf met een boete van tien dollar.

Tijdens een besloten bijeenkomst noemde rechter James Steele de bekendheid van Spears als reden om de aanklacht niet te versoepelen, zegt Flanagan. Omdat de rechter de aanklacht bij eerdere soortgelijke overtredingen nog nooit had versoepeld, wilde hij niet dat de eerste keer dat hij dat wél deed de overtreding van Spears zou betreffen. Het zou dan juist lijken of zij een voorkeursbehandeling krijgt, omschreef Flanagan Steele's redenering. Hiermee zou Steele hebben toegegeven dat Spears een andere behandeling zou hebben gekregen als zij niet bekend was geweest.

Spears botste in augustus vorig jaar tegen een geparkeerde auto bij een winkelcentrum en reed vervolgens weg zonder een briefje achter te laten. Paparazzi waren getuige van het voorval. De politie ontdekte later dat de zangeres niet beschikte over een in Californië geldig rijbewijs. Voor de aanrijding werd Spears niet vervolgd, omdat ze tot een schikking kwam met de eigenaar van de wagen.

Spears was in het bezit van een geldig rijbewijs voor de staat Louisiana, een van de staten waar de zangeres een huis heeft. In de staat Californië zijn automobilisten verplicht om een rijbewijs voor die staat aan te vragen zodra ze er komen wonen. Flanagan heeft al laten weten in beroep te gaan als Spears wordt veroordeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen