Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Terence Schreurs in film over Molukse treinkaping

Shownieuws

Terence Schreurs speelt de hoofdrol in de telefilm 'De Punt', die draait om de Molukse treinkaping uit 1977. De opnamen van de film gaan maandag van start.

Terence Schreurs speelt de hoofdrol in de telefilm 'De Punt', die draait om de Molukse treinkaping uit 1977. De opnamen van de film gaan maandag van start en vinden plaats in onder meer Utrecht en het Drentse dorp De Punt, waar de kaping plaatsvond. Dat heeft producent Guapo Productions vrijdag bekendgemaakt.

Ook Martin Schwab, Kees Hulst en Jaap Spijkers zijn gecast. De twee laatstgenoemden spelen respectievelijk Dries van Agt en Joop den Uyl. 'De Punt' draait om de jonge Noor, de enige vrouw onder de negen kapers. Regisseur Hanro Smitsman won vorig jaar op het filmfestival van Berlijn een Gouden Beer voor zijn regiedebuut, de korte film 'Raak'.

Op 23 mei 1977 kaapten negen Molukkers een trein in de buurt van De Punt. De bevrijding van de gijzelaars, twintig dagen later, kostte twee van hen en zes van de gijzelnemers het leven. Ook Noor kwam bij de reddingsactie om het leven.

'De Punt' wordt in het voorjaar op televisie uitgezonden. Momenteel wordt bekeken of de film ook een bioscooprelease kan krijgen.

Schreurs, zelf van Molukse afkomst, speelde eerder in films als 'Doodeind' en 'K3 en de Kattenprins'. Haar nieuwste film 'Ver van familie' ging deze week in première op het festival Film by the Sea.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen