Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling ontvangt Edinburgh Award

Shownieuws

J.K. Rowling krijgt de Edinburgh Award, die gaat naar mensen die de stad positief in het nieuws brengen. De Harry Potter-auteur kwam er 15 jaar geleden wonen.

(Novum/AP) - J.K. Rowling is vrijdag geëerd vanwege haar diensten voor de Schotse hoofdstad Edinburgh. De Harry Potter-schrijfster kreeg de Edinburgh Award toegekend. De jury sprake van een unanieme keuze voor Rowling.

De Britse schrijfster kwam vijftien jaar geleden met haar dochter in Edinburgh wonen en schreef daar de populaire Harry Potter-boeken. "Edinburgh voelt echt als mijn thuis en het is de plaats waar de verhalen over Harry zijn ontstaan", zei de schrijfster. "Mijn leven is zo veranderd sinds ik hier vijftien jaar geleden kwam wonen. Het betekent daarom veel voor mij om deze erkenning te krijgen."

Rowling ontving de award niet alleen voor haar schrijfkunsten, maar ook voor haar liefdadigheidswerk en steun aan goede doelen. Vorig jaar ging de prijs naar misdaadschrijver Ian Rankin. Met de Edingburgh Award wordt ieder jaar een persoon geëerd die met zijn werk zorgde voor positieve aandacht voor de stad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen