Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon brengt glitter en glamour naar Songfestival

Shownieuws

Gordon wil op het Songfestival laten zien wat de Toppers in hun mars hebben. "Ik denk dat heel Europa in shock zal zijn van alle glitter en glamour."

De deelname van de Toppers aan het Eurovisie Songfestival zal volgens Gordon niet onopgemerkt voorbijgaan. "Ik denk dat heel Europa in shock zal zijn van alle glitter en glamour die we meebrengen naar het festival", vertelt hij aan Novum Nieuws. Vrijdag bevestigde de NOS dat de zanger samen met Gerard Joling en René Froger Nederland in mei vertegenwoordigt op het zangfestijn.

Op 1 februari vindt een nationale finale plaats, waarvoor componisten tot 23 november nummers kunnen insturen. Onder die liedjes zal zich een nummer van Gordon bevinden. "Ik ga zeker zelf een nummer schrijven", zegt de 40-jarige artiest. "Ik zie ons het liefst met een gek, lekker Blues Brothers-achtig nummer, met drie hele dikke donkere dames op de achtergrond, helemaal over de top."

Dat het publiek actief wordt betrokken bij de keuze van het nummer, stemt Gordon tevreden. "Met onze concerten in de Arena bereiken we ontzettend veel mensen en die zijn toch gewend om betrokken te zijn bij het hele spektakel. Je kunt ze niet buitensluiten bij zo'n evenement en dat moet nu ook niet gebeuren."

Dat het publiek vorig jaar, toen Hind Laroussi deelnam aan het festival, geen keuze had, vindt Gordon onbegrijpelijk. "Het is de afgelopen jaren gegaan op een manier waar ik zelf helemaal niet achterstond", stelt hij. "Het is toch te leuk dat Nederland straks mede bepaalt welk liedje gaat."

Humor is bij een deelname aan het Songfestival volgens de zanger onontbeerlijk. "Wij doen het met heel veel plezier. Ik denk dat dat een verkeerde inschatting is geweest van de zangeressen die in de afgelopen jaren meededen. Het werd te serieus genomen. Ik denk dat die zangeressen alleen maar zijn bezig geweest met het doorbreken in Europa en het winnen van het festival. Daar moet je niet aan denken."

Toch hoopt ook Gordon dat de deelname van de Toppers voor internationale faam zal zorgen. "Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Dat heb je toch stiekem in je achterhoofd en daar word je wel eens 's nachts wakker van. Dat je denkt: Jezus, het kan allemaal gaan gebeuren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen