Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toppers bevestigd als kandidaten Songfestival

Shownieuws

De Toppers vertegenwoordigen Nederland in mei op het Eurovisie Songfestival in Moskou. Dat heeft een woordvoerder van de NOS vrijdag bevestigd.

Aan de aanhoudende geruchten dat de Toppers naar het Eurovisie Songfestival gaan, is vrijdag een einde gekomen. "Ik kan bevestigen dat de Toppers volgend jaar in Moskou deelnemen aan het Songfestival", zei een woordvoerder van de NOS vrijdag.

Anders dan vorig jaar, toen Hind zelf het nummer schreef waarmee ze in Belgrado optrad, vindt dit jaar een open inschrijving plaats. Tot en met 23 november kunnen liedjes van maximaal drie minuten worden ingezonden. Tijdens een nationale finale op 1 februari wordt het winnende lied gekozen, waarbij het publiek wordt betrokken.

Tijdens een persconferentie op 30 september onthullen de Toppers meer details omtrent hun deelname aan het Songfestival.

Dat de Toppers Nederland in mei vertegenwoordigen op het Songfestival is al geruime tijd een publiek geheim. Donderdag bracht showbizzprogramma Shownieuws, waarbij Joling werkzaam is, groots het nieuws dat de kogel door de kerk is. De NOS hield de lippen steeds stijf opeen.

Volgens de woordvoerder was donderdagavond nog geen beslissing genomen. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid en brengen pas iets naar buiten als het absoluut zeker is."

Het Songfestival vindt op 16 mei plaats in Moskou. Op 12 en 14 mei vinden de voorrondes plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen