Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boete voor foto's prinses Diana

Shownieuws

Een fotograaf moet een boete betalen voor het nemen van foto's van Diana en Dodi Fayed, kort voordat zij verongelukten. Dat oordeelde een rechter in Parijs.

(Novum/AP) - Een Britse fotograaf moet een boete betalen voor het nemen van foto's van prinses Diana en haar vriend Dodi Fayed, kort voordat zij verongelukten. Dat oordeelde een rechter in Parijs donderdag. De man heeft volgens de rechter met het maken van de kiekjes de privacy van het koppel geschonden.

De fotograaf, Jason Fraser, moet een boete van drieduizend euro betalen, naast een schadevergoeding van vijfduizend euro aan Dodi's vader Mohamed Al Fayed, die de zaak aanspande.

De krant France Dimanche kreeg donderdag een boete voor het afdrukken van de foto's. Op de foto's zijn de twee te zien tijdens een vakantie aan boord van hun jacht. Voor velen waren de foto's het bewijs dat Diana en Fayed een relatie hadden. Ze haalden de voorpagina's van vrijwel alle Britse kranten.

Het koppel verongelukte in 1997 bij een auto-ongeluk in de Franse hoofdstad. Begin dit jaar werd een gerechtelijk onderzoek naar de dood van Diana afgerond. Van een complot, zoals Al Fayed beweert, was volgens de jury geen sprake.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen