Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert ten Brink wil niet naar ontwikkelingslanden

Shownieuws

Robert ten Brink ziet zich niet snel voor een hulporganisatie afreizen naar een ontwikkelingsland. Zijn medepresentator Mireille Bekooij reisde naar Oeganda.

Robert ten Brink ziet zichzelf niet zo snel voor een hulporganisatie afreizen naar een ontwikkelingsland. Dat vertelt de presentator naar aanleiding van de eenmalige uitzending van Koffietijd zondag, die in het teken staat van de stichting Cordaid Mensen in Nood. Zijn medepresentator Mireille Bekooij reisde met de organisatie naar Oeganda, om hulpprojecten voor kindsoldaten te bezoeken.

Ten Brink heeft er bewondering voor dat Bekooij naar het Afrikaanse land is gegaan. "Zelf zou ik niet zo snel meegaan naar ontwikkelingslanden. Mireille doet het ook heel goed en vindt het bijzonder en leuk. Ik ben niet zo'n reiziger. Als ik eerlijk ben zou ik als ik dan in een lemen hut moet slapen, denken van: take me to the nearest Hilton", grapt hij.

Zelf is Ten Brink al vijf jaar ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hij noemt het een eer 'dat je als bekend gezicht de mogelijkheid hebt om iets voor goede doelen te kunnen doen'. Maar hij vindt wel dat je 'niet zomaar alles moet doen wat op je pad komt'. "Dan wordt het ongeloofwaardig", vindt hij. "Ik vind dat je ergens écht voor moet gaan. En natuurlijk doe je dan ook nog wel speciale dingen ernaast, zoals nu met Koffietijd."

De presentator kijkt uit naar de Koffietijd-uitzending van zondag en naar de bekende Nederlanders die daar te gast zijn, zoals Frans Bauer en Caroline Tensen. "Ik ken ze allebei al heel lang en dan gaat zo'n gesprek vanzelf. Dan heb je het over dingen die je bezighouden. Maar in principe ben ik niet speciaal goed in het interviewen van bekende mensen. Daar ben ik het type niet voor. Ik ben geen journalist die per se bepaalde dingen boven water wil brengen. Ik vind het belangrijk mensen aardig te vinden, en leuk. En dan heb ik altijd zoiets van: we zien wel hoe het gesprek loopt."

De speciale aflevering van Koffietijd, het ochtendprogramma dat oorspronkelijk van 1994 tot en met 2001 werd uitgezonden, wordt zondag live uitgezonden van 10.00 uur tot 13.00 uur op RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen