Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yolanthe steunt goede doel met overgebleven eten

Shownieuws

Yolanthe Cabau van Kasbergen 'recyclet' dinsdag een speciaal voor haar bereide maaltijd voor het goede doel. Zij doet dat via de InBev Food4Food strippenkaart.

Yolanthe Cabau van Kasbergen en Hugo Borst besteden dinsdag de restanten van een speciaal voor hen bereide Afrikaanse en Cambodjaanse maaltijd aan het goede doel. De 23-jarige actrice en de 46-jarige tv-persoonlijkheid zijn de eerste Nederlanders die via de InBev Food4Food strippenkaart etensresten kunnen 'recyclen' ten bate van arme kinderen in Aziatische of Afrikaanse landen.

Met het project krijgen bezoekers van restaurants de mogelijkheid hun 'leftovers' om te zetten in verse dagmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. Voor iedere niet volledig genuttigde maaltijd wordt een vrijwillige recyclingbijdrage van vijfentwintig cent gevraagd. Van dit bedrag kan een kind in een ontwikkelingsland een dag eten.

Cabau van Kasbergen is dinsdag in het Zalmhuis in Rotterdam aanwezig voor het belang van de Stichting Stop Kindermisbruik. De actrice zal de opbrengst van de strippenkaarten besteden aan een restaurantproject voor en door straatkinderen in Cambodja. Borst is een van de oprichters van de Sunday Foundation, die de opbrengst van de recyclingactie ten goede laat komen aan weeskinderen in Siërra Leone.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen