Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doutzen Kroes in Viva 400

Shownieuws

Doutzen Kroes is opgenomen in de Viva 400, een lijst met vierhonderd Nederlandse topvrouwen. Ook Sonja Bakker en Katja Schuurman haalden een plek in de lijst.

Doutzen Kroes is opgenomen in de Viva 400, een lijst met vierhonderd succesvolle, stoere, rijke en ondernemende topvrouwen. "Doutzen verloochent haar Friese afkomst niet, ze blijft er heel nuchter onder", schrijft het vrouwenblad, dat dit jaar voor het eerst de lijst publiceert.

De Viva 400 is opgedeeld in zeven lijsten: zakelijk, rijk, goed, creatief, slim, stoer en aanstormend. Naast Kroes zijn vrouwen als Sonja Bakker, prinses Máxima, Katja Schuurman, Michaëlla Krajicek, Dyanne Beekman, Froukje Jansen, Wende Snijders en Joline Jolink opgenomen in de lijst.

"Deze vrouwen gáán er gewoon voor", vindt hoofdredacteur Corinne van Duin, die de lijst een vette knipoog naar de Quote 500 noemt. "Ze zijn gedreven en doen waar ze goed in zijn én lol in hebben. En zo bereiken ze stuk voor stuk de top." Van Duin vindt belangrijk aan de lijst dat er geen sprake is van een ranking, 'want iedere vrouw heeft een onvergelijkbare prestatie geleverd'. "Het enige dat we strak wilden hanteren -om het Viva te houden- was de leeftijdsgrens: de vrouwen in deze lijst mogen maximaal 37 jaar oud zijn."

Lezeressen kunnen via e-mail ook al iemand voordragen voor de Viva 400 van volgend jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen