Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vara-voorzitter Vera Keur vertrekt

Shownieuws

Vera Keur heeft donderdag haar vertrek bij de Vara aangekondigd. De voorzitter van de omroep neemt in het najaar van 2009 na veertien jaar afscheid.

Vera Keur heeft donderdag haar vertrek bij de Vara aangekondigd. De voorzitter van de omroep neemt in het najaar van 2009 na veertien jaar afscheid. Dat heeft de Vara donderdag bekendgemaakt.

De benoeming van een opvolger door de Verenigingsraad van de Vara zal in het voorjaar plaatsvinden. Het is de bedoeling dat een nieuwe voorzitter per 1 september 2009 aantreedt. Tot die datum is Keur volledig in functie.

Keur geeft als reden voor haar vertrek aan dat ze het voorzitterschap al veel langer heeft vervuld dan ze van plan was. "Dit is een uitgelezen periode om te vertrekken: het gaat goed met de Vara, er werken veel bevlogen mensen, er is uitzicht op een nieuwe concessietermijn, de Vara is producent van veel succesvolle programma's in alle genres en kan rekenen op grote publieke waardering. Ook de vereniging verkeert in goede conditie."

De 55-jarige Keur heeft nog niet nagedacht over haar toekomst na de Vara. "Het komende jaar ben ik er nog volledig voor de VARA", laat ze weten. "Daarna ga ik nadenken over mijn toekomst, waarvan op dit moment alleen vaststaat dat ik niet ga stilzitten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen