Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad Pitt op de bres voor homohuwelijk

Shownieuws

Brad Pitt strijdt voor het behoud van het homohuwelijk in Californië. Hij is tegen een voorstel dat de legalisatie van het homohuwelijk kan terugdraaien.

(Novum/AP) - Brad Pitt strijdt voor het behoud van het homohuwelijk in Californië. De acteur heeft bijna zeventigduizend euro gedoneerd om het op te nemen tegen Voorstel 8, een stemvoorstel dat de legalisatie van het homohuwelijk in de Amerikaanse staat kan terugdraaien.

"Omdat niemand het recht heeft om andermans leven te bepalen, ook al is men het er niet mee eens. Omdat iedereen het recht heeft zijn of haar leven te leiden zoals men het wil, zolang het een ander niet schaadt, en omdat discriminatie geen plaats heeft in Amerika, gaat mijn stem naar gelijkheid en tegen Voorstel 8", liet Pitt woensdag weten.

Het is de eerste keer dat stemgerechtigden wordt gevraagd het homohuwelijk te verbannen uit een staat waar het koppels van hetzelfde geslacht al is toegestaan te trouwen. In juni nam Californië de historische beslissing als tweede Amerikaanse staat na Massachusetts het homohuwelijk mogelijk te maken. Gavin Newsom, de burgemeester van San Francisco, gaf de aanzet tot een reeks rechtszaken die er uiteindelijk toe leidde dat de wet die bepaalde dat het huwelijk was voorbehouden aan een man en vrouw, werd gewijzigd.

Eerder deze week kondigden Pitt en zijn partner Angelina Jolie aan dat zij met hun Jolie-Pitt Foundation 1,4 miljoen euro hebben gedoneerd aan de internationale hulporganisatie Global Health Committee. Het geld wordt gebruikt om in Ethiopië een kliniek op te richten voor kinderen die zijn getroffen door aids en tuberculose.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen