Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Máxima opent Haarlemse Stadsschouwburg

Shownieuws

Prinses Máxima opent volgende week vrijdag de vernieuwde Stadsschouwburg Haarlem. Het gebouw heeft de deuren vijf jaar gesloten moeten houden.

Prinses Máxima opent volgende week vrijdag de vernieuwde Stadsschouwburg Haarlem. Dat is donderdag bekendgemaakt. Eerder was al melding gemaakt van de mogelijke aanwezigheid van de prinses bij de heropening van het gebouw. Architect Erick van Egeraat stak de schouwburg in een nieuw jasje, waarvoor het gebouw vijf jaar lang de deuren gesloten moest houden.

In zijn ontwerp is de oorspronkelijke look van de Stadsschouwburg in ere gelaten. Door enkele ingrijpende aanpassingen, waaronder de vergrote toneeltoren en de verplaatste ingang, is meer ruimte gecreëerd. Daardoor kunnen grotere theatergezelschappen de schouwburg aandoen.

Voor het interieur koos Van Egeraat voor de kleuren lila, roze, dieprood en paars. Modeontwerper Alexander Slobbe liet zich door die kleuren inspireren bij het ontwerpen van de nieuwe personeelskleding. De lila outfits verwijzen naar het interieur van de schouwburg.

De nieuwe musical 'Batte' is de eerste voorstelling die volgende week vrijdag in de schouwburg te zien is. In de voorstelling van Liesbeth Coltof speelt Ricky Koole de hoofdrol. De musical is een coproductie van de schouwburg, Toneelgezelschap Huis aan de Amstel, Theatergroep Wederzijds en Muziektheater De Helling.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen