Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder optimistisch over herstel Britney in boek

Shownieuws

Lynne Spears gelooft dat haar dochter Britney beetje bij beetje haar 'hemelse stem' terugwint. Dat schrijft ze in haar boek 'Through the storm'.

(Novum/AP) - Lynne Spears gelooft dat dochter Britney stukje bij beetje haar 'hemelse stem' terugwint. Dat schrijft ze in het boek 'Through the storm', waarin de pieken en dalen in het leven van Britney en haar zusje Jamie Lynn aan bod komen. In de ogen van haar moeder blijft Britney een 'dapper klein meisje'.

In het boek, dat volgende week dinsdag verschijnt bij een christelijke uitgeverij, beschrijft Lynne hoe Britney in een neergaande spiraal terechtkwam. De eerste schok kwam toen ze zag hoe haar dochter in 1999 in weinig verhullende lingerie op de cover stond van muziekblad Rolling Stone. Tegen die tijd zou ze de controle over Britney hebben verloren.

Begin vorig jaar leek het snel bergafwaarts met de zangeres te gaan. In 'Through the storm' schrijft Lynne over de 'schok en verslagenheid' die ze voelde toen haar oudste dochter in februari haar hoofd kaalschoor. Ook haar korte huwelijken met jeugdvriend Jason Alexander en Kevin Federline maakten haar weinig enthousiast.

De vriendschap tussen Britney en Sam Lutfi, die ook als manager functioneerde, baarde haar grote zorgen. Volgens Lynne heeft hij haar verteld dat hij pillen vermaalde en door het eten van Britney roerde. Met de medicatie zou hij hebben geprobeerd de zangeres in een coma te doen belanden, waarna doktoren haar zouden kunnen genezen van haar verslavingen.

Britney werd dit jaar tot twee keer toe opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ook moest ze de voogdij over haar twee zoontjes afstaan aan Federline. Haar zusje Jamie Lynn bleek op 16-jarige leeftijd zwanger te zijn van haar vriendje. Ze beviel in juni van dochter Maddie. Het nieuws van de zwangerschap van haar tienerdochter kwam bij Lynne aan als een 'stomp in de maag'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen