Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ingmar Bergman krijgt plein en straat in Stockholm

Shownieuws

Stockholm heeft een plein en een straat vernoemd naar de overleden filmregisseur Ingmar Bergman. Hij nam altijd een taxi op de hoek van de straat en het plein.

(Novum/AP) - De gemeente Stockholm heeft een plein en een straat vernoemd naar de overleden regisseur Ingmar Bergman. De locoburgemeester van de Zweedse hoofdstad doopte maandag een plein in de buurt van het Koninklijk Drama Theater tot het Ingmar Bergmanplein. Een gedeelte van de aangrenzende straat Smalandsgatan heet nu de Ingmar Bergmanstraat.

Naar verluidt stond Bergman altijd op de hoek van de straat met het, tot nu toe naamloze, pleintje op een taxi te wachten als hij klaar was met zijn werk bij het theater, waar hij tussen 1960 en 1966 de vaste regisseur was. De straat en het plein bevinden zich in de wijk Ostermalm, waar Bergman opgroeide.

Bergman overleed vorig jaar op 89-jarige leeftijd in zijn huis op het Zweedse eilandje Faro. De regisseur verwierf wereldwijde faam met films als 'Maagdenbron', 'Persona', 'Het uur van de wolf' en 'Fanny en Alexander'. Hij won drie keer een Oscar in de categorie beste buitenlandse film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen