Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Smith speelt Egyptische farao

Shownieuws

Will Smith vertolkt de rol van farao Taharqa in de speelfilm 'The last pharaoh'. De film is een idee van Smith en wordt geproduceerd door zijn productiebedrijf.

Will Smith vertolkt de rol van farao Taharqa in de Amerikaanse speelfilm 'The last pharaoh'. De film is een idee van Smith en wordt geproduceerd door zijn productiebedrijf Overbrook Entertainment. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. Wanneer de film in première gaat, is nog niet bekend.

De film speelt zich af in het jaar 677 voor Christus. Smith speelt Taharqa, de laatste farao van de 25e Egyptische dynastie, die strijdt tegen de Assyrische leider Esarhaddon.

Randall Wallace zal het scenario voor de film schrijven. Eerder schreef de Amerikaanse filmproducent en schrijver het script voor de actiefilm 'Braveheart', met Mel Gibson in de hoofdrol. Dit scenario werd genomineerd voor een Oscar.

Smith is begin volgend jaar eerst te zien in de film 'Seven pounds'. De acteur vertolkt de rol van een depressieve belastingambtenaar die na fouten in zijn verleden besluit zijn leven te beteren door zeven onbekende mensen te gaan helpen. De film wordt geregisseerd door Gabriele Muccino, die eerder de regie verzorgde van de film 'The pursuit of happyness', eveneens met Smith in de hoofdrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen