Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Weer oorzaak van problemen rond concert Joling'

Shownieuws

De problemen bij het concert van Gerard Joling in Spaarnwoude werden veroorzaakt door het slechte weer. Dat zegt de organisatie. Op weblogs wordt geklaagd.

De problemen bij het concert van Gerard Joling zaterdag in Spaarnwoude werden veroorzaakt door het slechte weer. Dat zegt Wino Omzigt, de manager van Joling, die ook het woord voert namens de organisator van het concert UDC.

Zaterdag en zondag gaf de zanger twee concerten in Spaarnwoude onder de titel 'For your eyes only'. Op verschillende weblogs wordt geklaagd over een slechte organisatie op de eerste concertdag. Toen moesten de fans van Joling lang wachten buiten de poort, omdat deze later openging dan verwacht. Hierdoor misten sommige mensen het voorprogramma.

Van tevoren was er geen rekening mee gehouden dat het terrein bij regen in een modderpoel zou veranderen. "De organisatie heeft echt met man en macht gewerkt om alles nog op orde te krijgen", vertelt Omzigt. "Dat moest wel omdat het 's morgens nog had geregend. Daardoor was het terrein in Spaarnwoude één grote baggerzooi en moesten maatregelen worden getroffen zodat mensen niet zouden uitglijden. Vandaar dat de deuren iets later opengingen."

Geluk bij een ongeluk was dat Gerard zelf ook veel te laat aankwam op het concert, omdat er enkele problemen waren met de vlucht van de helikopter waarmee hij een spectaculaire entree wilde maken. Die entree slaagde uiteindelijk ook niet geheel.

Volgens Omzigt vond het publiek de show van Gerard overigens geweldig. "Daar hoor je geen onvertogen woord over." Wel laten fans weten teleurgesteld te zijn over de schermen die niet aanstonden bij de gastoptredens. "Zondag hebben we ze wel aangedaan", laat Omzigt weten. "Maar ik vind dat de mensen verwend raken. Gerard is toch de hoofdact?"

Ook Gerard zelf vond de concerten 'helemaal geweldig', vertelt Omzigt. "Hij vond het buitenconcert-gebeuren een enorme ervaring. Bovendien hadden we tijdens de concerten echt een engeltje op onze schouders met het weer. Geen druppel regen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen