Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Anita Page (98) overleden

Shownieuws

Anita Page is zaterdag op 98-jarige leeftijd overleden. De actrice is vooral bekend van stomme films als 'Our dancing daughters' en 'While the city sleeps'.

(Novum/AP) - Anita Page is zaterdag op 98-jarige leeftijd in haar slaap overleden. De Amerikaanse actrice is vooral bekend van haar rollen in stomme films als 'Our dancing daughters' en 'While the city sleeps'.

De in New York geboren Page brak in 1928 door met haar rol in 'Our dancing daughters', over twee vriendinnen die vechten om een man. Ook voor haar tegenspeelster Joan Crawford betekende deze film een doorbraak. Page speelde eveneens een rol in 'The Broadway melody'. Deze musicalfilm uit 1929 was de eerste gesproken productie die een Oscar voor beste film won.

De actrice stopte in 1936 met acteren nadat ze in het huwelijksbootje stapte met luchtmachtofficier Herschel House, met wie ze twee dochters kreeg. Nadat House in 1991 overleed pakte Page haar acteercarrière echter weer op. Zo was ze onder meer te zien in de thriller 'Sunset after dark' uit 1994. Ook is ze als zichzelf te zien in de horrorfilm 'Frankenstein rising', die later dit jaar in de Amerikaanse bioscopen wordt verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen