Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jon Bon Jovi haalt geld op voor Obama

Shownieuws

Jon Bon Jovi heeft vrijdag een benefietdiner georganiseerd voor Barack Obama. De rockzanger ontving in zijn villa in New Jersey meer dan honderd gasten.

(Novum/AP) - Jon Bon Jovi heeft vrijdag met zijn vrouw Dorothea een benefietdiner georganiseerd voor Barack Obama. De rockzanger ontving in zijn villa in New Jersey meer dan honderd gasten, onder wie de Democratische presidentskandidaat zelf.

Wie een hapje wilde komen eten bij mijnheer Bon Jovi, moest een bedrag van ruim 21 duizend euro neertellen. De helft van de opgehaalde sponsorgelden verdwijnt in de campagnekas van Obama. De andere helft gaat naar de Democratische Partij.

Bon Jovi begon de avond met een komische noot. "Als ik naar Barack kijk, zie ik een oude man", zo introduceerde hij zijn eregast. Obama is 47 jaar, de muzikant werd begin dit jaar 46.

Obama sprak zijn toehoorders acht minuten lang toe. Hij maakte duidelijk dat hij niet bang is voor het moddergooien van de Republikeinen. "We laten ons niet pesten, we accepteren geen lastercampagnes, we laten geen leugens over ons vertellen", zei hij. "Ik neem geen genoegen met een tweede plaats."

Eerder zamelden onder anderen Oprah Winfrey, Ben Affleck en diens vrouw Jennifer Garner geld in voor de Democraat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen