Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Garth en Doherty gingen niet op de vuist

Shownieuws

Jennie Garth en Shannen Doherty hebben elkaar nooit geslagen op de set van Beverly Hills 90210. "Gekrabd? Dat ga ik niet ontkennen", laat Garth weten.

(Novum/AP) - Jennie Garth en Shannen Doherty hebben elkaar nooit geslagen op de set van Beverly Hills 90210. De onenigheid tussen de twee actrices beperkte zich tot kleinere handtastelijkheden, zegt Garth, die net als Doherty haar opwachting maakt in het vervolg op de populaire tienerserie. "Volgens mij hebben we elkaar nooit goed geraakt. Gekrabd? Dat ga ik niet ontkennen."

Door de spanningen op de set van de serie uit de jaren negentig waren beide actrices nerveus om elkaar weer te zien op de set van de nieuwe versie, die kortweg '90210' heet. "Iedereen vroeg me hoe het zou gaan", vertelt de 36-jarige Garth. "Wist ik veel. Ik had haar al tien, vijftien jaar niet meer gesproken." Zenuwachtig vroeg Garth, die Kelly Taylor speelt, zich af of haar vroegere rivaal aardig zou zijn. "Maar toen ik haar zag was alles oké."

Ook Doherty kampte van tevoren met spanningen, maar concentreerde zich op een frisse start. "Als je 18 jaar bent en je hebt heel verschillende karakters, dan is dat heftiger dan wanneer je elkaar tien of vijftien jaar later tegenkomt", vindt de 37-jarige actrice, die ook in de nieuwe serie de rol van Brenda Walsh vertolkt.

In 1994 verliet Doherty de populaire tienerserie, na een opeenstapeling van conflicten met haar medespelers en de producenten. Nu zegt de actrice hier geen spijt van te hebben. "Het gaf me een beetje rust en ik kon ontdekken wie ik eigenlijk was. En dat bleek niet te zijn hoe de pers mij afschilderde."

Ook de karakters van de twee actrices in de serie zijn volwassener geworden. Kelly is een alleenstaande moeder met een baan op West Beverly High. Brenda komt terug in de vierde aflevering als succesvolle actrice die Kelly ertoe aanzet om uit te gaan met een leuke collega.

90210 is vanaf dinsdag wekelijks te zien op de Amerikaanse buis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen