Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Platenbons Suge Knight opgepakt

Shownieuws

Platenbons Marion 'Suge' Knight is woensdag gearresteerd voor mishandeling en drugsbezit. Ook zou hij met een mes hebben gezwaaid naar zijn vriendin.

(Novum/AP) - Marion 'Suge' Knight, oprichter van het bankroet verklaarde Death Row Records, is woensdag gearresteerd voor mishandeling en drugsbezit. De platenbons werd opgepakt in het centrum van Las Vegas, waar de politie hem aantrof terwijl hij met een mes zwaaide naar zijn vriendin. Hij heeft haar volgens een woordvoerder van de politie niet gestoken.

Bij de arrestatie bleek de 43-jarige Knight in het bezit te zijn van xtc en de zware pijnstiller hydrocodon. De identiteit van de vrouw die hij zou hebben mishandeld, is door de politie niet onthuld. Volgens agenten raakten de twee in een ruzie verwikkeld in de auto van Knight, waarna die zijn vriendin een stomp tegen haar hoofd zou hebben gegeven.

De vrouw zou de auto tot stilstand hebben gebracht door aan het stuur te trekken en vervolgens de benen hebben genomen. Na een achtervolging zou Knight haar staande hebben gehouden.

Knight is niet bepaald een onbeschreven blad. Zo werd hij in 1992 veroordeeld voor mishandeling en kreeg hij een proeftijd. In 1996 moest hij voor vijf jaar de cel in wegens het schenden van de voorwaarden van die proeftijd. In 2003 keerde hij terug achter de tralies nadat hij een parkeerwacht bij een nachtclub in Hollywood sloeg.

In 2005 raakte hij gewond bij een schietpartij in een nachtclub in Miami. Knight was in 1996 bij Tupac Shakur toen hij werd neergeschoten in Las Vegas. De rapper, die onder contract stond bij Knight, overleed zes dagen later.

Met Death Row Records verkocht Knight in de vroege jaren negentig tientallen miljoenen albums van rappers als Tupac Shakur, Dr. Dre en Snoop Dogg. De platenmaatschappij werd in 2006 bankroet verklaard en twee maanden geleden verkocht voor ruim zestien miljoen euro. Knight heeft inmiddels een nieuwe platenmaatschappij opgericht, Blackball Records.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen