Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Augustus 2008

Luistercijfers landelijk

De luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek over de periode juni-juli 2008 zijn bekendgemaakt. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 9.293 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 57 minuten per dag.

Het Continu Luisteronderzoek wordt door Intomart GfK uitgevoerd in opdracht van RAB, het Radio Advies Bureau voor de Publieke Omroep, Ster, ORN, Sky Radio Groep, Talpa Radio, Q-music, Crosspoints, Slam FM, BNR Nieuwsradio, Kink FM, 100%NL en E Power Radio.

RAB, Radio Advies Bureau, is eind 2006 opgericht en heeft tot doel hét kenniscentrum te zijn in Nederland voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met radio als reclame- en promotiemedium. RAB treedt op als vertegenwoordiger van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations en heeft tot doel met deze bundeling van krachten de ontwikkeling van het vakgebied van radio in Nederland te stimuleren. RAB is hoofdopdrachtgever van het Continu LuisterOnderzoek en biedt ondersteuning aan adverteerders, reclame- en mediabureaus om effectieve en creatieve radioreclame te maken.

ORN Radio is een combinatie van de zenders Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Flevoland, Radio Noord-Holland, Radio West, Radio Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio.

E Power Radio is een combinatie van de zenders Waterstad FM, Hot-Radio, Keizerstad FM, City FM Classic Rock (Randstad en Noord), Stads Radio, Radio 8 FM, XFM, Fresh FM, Radio Decibel Amsterdam, RADIONL, Optimaal FM en Hofstad Radio 99.4 FM.

Volgende rapportage op donderdag 25 september 2008.

Gerelateerde Artikelen