Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Céline Purcell speelt mannenverslindster

Shownieuws

In de komedieserie Gebak van Krul speelt actrice en zangeres Céline Purcell de promiscue Charlotte. "Het is wel een vrouw van de seks, zullen we maar zeggen".

In de nieuwe muzikale tv-komedie Gebak van Krul speelt actrice en zangeres Céline Purcell de promiscue Charlotte. "Het is wel een vrouw van de seks, zullen we maar zeggen", vertelde ze woensdag tijdens de najaarspresentatie van de Vara in Amsterdam. "Veel mannen en daarmee experimenteren. Maar ze wil uiteindelijk wel een goede man en rijk en beroemd worden."

In de nieuwe serie, die wordt aangekondigd als een hedendaagse variant op Ja Zuster Nee Zuster, speelt Purcell de losbandige dochter van de Amsterdamse banketbakker Henk Krul, een rol van Henk Poort. Elke aflevering van de serie, die vanaf 3 januari te zien is op Nederland 1, bevat twee liedjes. Ook wordt in Gebak van Krul heel wat afgedanst.

De 28-jarige Purcell, bekend van de musicals 'The sound of music' en 'My fair lady', ziet weinig van zichzelf terug in Charlotte. "Ik ben niet zo'n mannenverslindster. Ik ben nu al braaf vijf jaar met dezelfde man", zei ze stellig. Haar vriend Oren Schrijver kon op de set van de komedieserie een oogje in het zeil houden. Schrijver speelt de rol van de Joodse student Mosje, die op de zolderkamer van bakker Krul woont.

In Schrijver denkt Purcell de ware gevonden te hebben. "Wij blijven samen, denk ik, we hebben een heel leuk huis gekocht en verder houden we het daar even bij." Een bruiloft laat nog even op zich wachten. "Ik denk dat we ooit nog wel zullen gaan trouwen, maar het gaat nu goed en er is simpelweg geen tijd", legde ze uit. Datzelfde geldt voor kinderen. "Ik zou er geen bezwaar tegen hebben, zeker niet met deze man, maar het zit nog helemaal niet in de planning. Ik voel me nog veel te druk en jong."

Naast haar werk voor de Vara, waarbij ze vanaf volgende week zaterdag te zien is in een nieuw seizoen van Kinderen Geen Bezwaar, lonkt de theaterwereld weer. Momenteel speelt Purcell in de musical 'Les misérables' en binnenkort gaan audities van start voor het nieuwe theaterseizoen. Veel kan de musicalartieste daarover nog niet zeggen. "Er gaan geruchten dat Mary Poppins zou komen", vertelde ze. "Daar zou ik zeker auditie voor doen, ik wil wel een keertje vliegen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen