Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Australisch bezoekje Snoop Dogg toch onzeker

Shownieuws

Het is nog niet duidelijk of Snoop Dogg eind oktober zijn concertreeks met Ice Cube in Australië kan laten doorgaan. Zijn visumaanvraag is nog niet goedgekeurd.

(Novum/AP) - Het is nog niet duidelijk of Snoop Dogg eind oktober zijn concertreeks met Ice Cube in Australië kan laten doorgaan. In tegenstelling tot berichtgeving in Australische media hebben de autoriteiten in het land de visumaanvraag van de Amerikaanse rapper nog niet goedgekeurd.

De Australische immigratiedienst wil, alvorens de rapper een visum te verlenen, eerst een volledige beoordeling van de achtergrond van de rapper maken. De autoriteiten nemen onder meer het strafblad onder de loep van Calvin Broadus, zoals Snoop Dogg eigenlijk heet. Het onderzoek, waarvan de rapper op de hoogte is gesteld, is volgens een woordvoerder van de immigratiedienst inmiddels begonnen.

Snoop Dogg bracht in de afgelopen tien jaar drie bezoekjes aan Australië. Die tripjes verliepen zonder incidenten, al verliet hij de laatste keer het land pas twee dagen nadat zijn visum was verlopen.

Vorig jaar trok Snoop een visumaanvraag in omdat hij het achtergrondonderzoek van de Australische immigratiedienst hem een halt toeriep. De artiest had vlak daarvoor in Amerika een voorwaardelijke celstraf van drie jaar, een proeftijd van drie jaar en een taakstraf van achthonderd uur opgelegd gekregen wegens drugs- en wapenbezit.

Australië is niet het enige land waar de rapper niet met open armen wordt ontvangen. Vorig jaar was hij niet welkom in Groot-Brittannië toen hij daar enkele concerten wilde geven met Diddy. Zijn visum werd ingetrokken vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij op de Londense luchthaven Heathrow in 2006. Afgelopen voorjaar werd dit besluit echter ongeldig verklaard door de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen