Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glazen Huis strijkt neer in Breda

Shownieuws

Het Glazen Huis van de jaarlijkse benefietactie Serious Request staat deze winter op de Grote Markt in Breda. Dat heeft het organiserende 3FM bekendgemaakt.

Het Glazen Huis van de jaarlijkse benefietactie Serious Request staat deze winter op de Grote Markt in Breda. Dat heeft radiozender 3FM bekendgemaakt, die de actie sinds 2004 samen met het Rode Kruis organiseert voor de minderbedeelden in de wereld. Van 19 tot en met 24 december zamelen de twee partijen geld in voor wereldwijde hulp aan vluchtelingen.

Net als in voorgaande jaren nemen drie dj's plaats in het Glazen Huis. Zes dagen lang maken ze 24 uur per dag radio, zonder ook maar een hap eten tot zich te nemen. Luisteraars kunnen tegen betaling verzoeknummers aanvragen en zelf acties op touw zetten om geld in te zamelen. Welke dj's dit jaar in het huis plaatsnemen wordt dit najaar onthuld, meldt een woordvoerder van 3FM.

Vorig jaar stond het Glazen Huis op het Plein in Den Haag. In de drie jaren daarvoor was de Neude in Utrecht het decor van de actie.

Sinds 2004 is elk jaar een recordbedrag opgehaald. Zo werd in 2006 bijna 5,6 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van landmijnen. Vorig jaar was dat meer dan 8,7 miljoen euro, voor een betere drinkwatervoorziening. In 2006 sloot de Belgische radiozender Studio Brussel zich bij de actie aan. Een jaar later volgde het Zwitserse Couleur Trois.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen