Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boete voor Jan Keizer na te hard rijden

Shownieuws

Jan Keizer moet een boete van vierhonderd euro betalen nadat hij werd betrapt op te hard rijden. Dat heeft de kantonrechter in Den Haag woensdag bepaald.

Jan Keizer moet een boete van vierhonderd euro betalen nadat hij werd betrapt op te hard rijden. Dat heeft de kantonrechter in Den Haag woensdag bepaald. Naast de boete kreeg de voormalige BZN-zanger, die bij de uitspraak aanwezig was, een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

Keizer werd begin dit jaar door agenten aangehouden toen hij veertig kilometer te hard reed op de A4 richting Rotterdam. De zanger was op weg naar het ABN Amro-tennistoernooi. Later deed hij op zijn weblog een poging de aanhouding met een beetje humor op te lossen. "Ik vertelde de agenten dat ik het niet gewend ben om in Nederland zomaar door te rijden, omdat ik al veertig jaar in de file sta."

De 59-jarige Volendammer vertelde dinsdag tijdens opnamen van het Tros Muziekfeest dat hij zijn lesje heeft geleerd. "Ik vind dat je je gewoon aan de verkeersregels moet houden", liet hij weten. "Maar wat ik van die verkeersregels vind, dat is weer wat anders. In Nederland moet je zo langzaam rijden dat je gewoon de tijd hebt om om je heen te kijken en daardoor wordt het eigenlijk gevaarlijker op de weg."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen