Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gronings model wordt gezicht van Prada

Shownieuws

Het Groningse model Ymre Stiekema wordt het gezicht van de Linea Rossa-collectie van modemerk Prada. De campagne is inmiddels al van start gegaan.

Het Groningse model Ymre Stiekema wordt het gezicht van de Linea Rossa-collectie van modemerk Prada. "Ymre is in juli al naar Los Angeles gevlogen voor de fotoshoot met fotograaf Steven Meisel", vertelt Jeroen van de Mast, de directeur van haar modellenbureau Elite Models. "De campagne waarin Ymre te zien is, is inmiddels al van start gegaan."

Vlak na het telefoontje van Prada hing ook de wereldberoemde fotograaf Mario Testino aan de telefoon. Hij wilde het 16-jarige model fotograferen voor een campagne van Dolce & Gabbana. Maar op dat aanbod ging Van de Mast niet in. "Wij waren op dat moment namelijk al in onderhandeling met Prada." In juni liep Stiekema, die twee maanden eerder de Nederlandse editie van de modellenwedstrijd Elite Model Look won, haar eerste gerenommeerde modeshow voor couturier Roberto Cavalli in Milaan.

Naast haar drukke modellencarrière is de Groningse ook zojuist begonnen aan het laatste jaar van de havo. "Het is wel de bedoeling dat ze haar school gewoon afmaakt", stelt de directeur van het modellenbureau. "We proberen haar eindexamen zo goed mogelijk te combineren met haar modellenwerk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen