Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Keyl verbaasd over verschijnen Catherine

Shownieuws

Catherine Keyl is verbaasd dat er een nieuw nummer van de Catherine is verschenen. Ze dacht dat het blad zou worden opgeheven na een conflict met de uitgever.

Catherine Keyl was verbaasd toen ze deze week een nieuw nummer van het tijdschrift dat haar naam draagt in de schappen zag liggen. Dat vertelt de presentatrice woensdag in de Volkskrant. Ze was ervan uitgegaan dat de Catherine niet meer zou verschijnen na een conflict met uitgeefster Annemarie van Gaal.

"Ik was verbijsterd toen ik het weer in de winkel zag liggen", vertelt Keyl. "Van Gaal had het contract van de columnisten opgezegd, dus ik wist niet beter dan dat het zou stoppen. Later had ze het nog wel over een andere naam voor het blad, maar ik heb niets meer gehoord. Oké, dan kappen we er mee, dacht ik. Totdat ik het blad weer zag liggen."

In april werd bekend dat Keyl en Van Gaal met elkaar overhoop lagen. Keyl, die over het inhoudelijke deel van het blad ging, beweerde dat Van Gaal, die de zakelijke kant bestierde, haar niet vertrouwde. Ook zou ze nog geen geld hebben ontvangen voor haar aandeel aan het tijdschrift, dat sinds maart 2007 elke twee maanden verschijnt in een oplage van vijftigduizend exemplaren. Van Gaal ontkent dit.

Keyl weet nog niet of ze stappen gaat ondernemen tegen haar voormalige collega. "Ik heb vijftig procent van Catherine Media BV. Maar ik weet niet wat ik kan doen", zegt ze in de krant. "Alles wat ik doe kost geld, en Van Gaal heeft meer geld. Ik vind dit zó erg, het sloopt me."

Volgens Van Gaal heeft ze Keyl er wel degelijk van op de hoogte gebracht dat ze doorgaat met het tijdschrift. "Ze kiest er zelf voor niet op de hoogte te zijn. Wij sturen haar van alles, maar ze reageert niet." De uitgeefster zegt het niet raar te vinden om een blad te blijven maken waarbij de naamgeefster niet langer betrokken is. "We proberen het beste blad te maken, los van wie er meedoet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen