Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jennifer Hudson zingt op Obama-conventie

Shownieuws

Jennifer Hudson is door Barack Obama gevraagd het volkslied te zingen tijdens de Democratische conventie. "Ze is heel blij en verrast", zegt haar woordvoerder.

Jennifer Hudson is door Barack Obama gevraagd donderdag het volkslied te zingen tijdens de Democratische conventie in Denver. "Ze is heel blij en verrast. Het is een enorme eer", vertelt een woordvoerder van de actrice aan het Amerikaanse tijdschrift People.

De Oscarwinnares, bekend van de films 'Dreamgirls' en 'Sex and the city', verklaarde eerder al haar steun aan de Obama-campagne. "Ik ben zo trots en blij voor hem", zei Hudson in juni over de Democratische presidentskandidaat. "Ik heb nog geen telefoontje van hem ontvangen, maar mijn steun heeft hij."

Hudson is niet de enige artiest die tijdens de conventie optreedt. Bruce Springsteen sluit de bijeenkomst donderdag af met een optreden. John Legend zong maandag op de openingsdag een speciaal geschreven lied.

De 26-jarige Hudson werd bekend door haar deelname aan het derde seizoen van American Idol. In 'Dreamgirls' speelde ze de rol van Effie White. Voor haar rol in de film, waarin ook onder anderen Beyoncé en Eddie Murphy te zien zijn, sleepte ze een Oscar in de wacht. Op 30 september wordt haar debuutalbum uitgebracht, waarvoor ze samenwerkte met artiesten als Ne-Yo en Timbaland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen