Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato presenteert favoriete film in Utrecht

Shownieuws

Marco Borsato presenteert tijdens het Nederlands Film Festival in 'De keuze van...' zijn favoriete Nederlandse film. Hij koos 'Het meisje met het rode haar'.

Marco Borsato presenteert tijdens het Nederlands Film Festival voor het programma 'De keuze van...' zijn favoriete Nederlandse film. De 41-jarige zanger liet zijn keus vallen op 'Het meisje met het rode haar' uit 1981. "Er is aandacht besteed aan het neerzetten van een correct historische sfeer, moeilijke kwesties zijn niet uit de weg gegaan en er wordt zeer goed in geacteerd", vindt hij.

Voor 'De keuze van...' vraagt de organisatie van het filmfestival jaarlijks personen met een bijzondere band met de Nederlandse film een programma samen te stellen met hun favorieten. Dit jaar valt vanwege het vijftigjarig jubileum van de Nederlandse popmuziek de eer ten deel aan muzikanten die ooit een titelsong maakten voor een Nederlandse film. Na afloop van de film praten de artiesten onder leiding van Sophie Hilbrand en Isolde Hallensleben over hun keuze met het publiek, de makers en leden van de cast.

Don Diablo kiest voor 'Antonia'. De dj, die de titelsong maakte van de jeugdfilm 'Radeloos', noemt het drama 'een epische en meesterlijke film die me nooit onberoerd laat'. De Dijk-zanger Huub van der Lubbe presenteert 'Rigor Mortis', de debuutfilm van Dick Maas uit 1981. Syb van der Ploeg liet de keuze vallen op 'De dream' van Pieter Verhoeff, terwijl Spinvis 'De komst van Joachim Stiller' met het publiek wil delen. Yes-R presenteert 'De dominee' en Brainpower kiest voor 'De aanslag'.

Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober in Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen