Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco overtuigt van eigen acteerprestatie

Shownieuws

Marco Borsato gelooft in zijn eigen acteerprestaties. Hij vertelt dat hij vergat dat hij naar zichzelf zat te kijken toen hij naar zijn film 'Wit licht' kijkt.

Marco Borsato gelooft in zijn eigen acteerprestaties. De zanger vertelt aan het Vlaamse showbizzsite.be dat hij vergat dat hij naar zichzelf zat te kijken toen hij de film 'Wit licht' zag, waarin hij de hoofdrol speelt. "Ik heb de film nu voor 98 procent gezien. En ik raakte mezelf op een gegeven moment kwijt en zat naar het personage Eduard Zuiderwijk te kijken."

De zanger hoopt dat zijn acteerdebuut ook het publiek zal overtuigen. "We willen dat je in de bioscoop niet zoiets hebt van: ik zit naar Marco te kijken. Ik hoop dat het publiek zich vrij snel inleeft in Eduard."

'Wit licht' gaat in december in première. Borsato speelt een restauranthouder in Oeganda die probeert het beste vriendje van zijn zoontje te bevrijden als het kind wordt gekidnapt om als kindsoldaat te worden opgeleid.

Borsato noemt 'Wit licht' een aangrijpende film. "Er gebeurt van alles, het is een emotionele film. Het gaat over heel aardse zaken, waarin verlies en wanhoop dicht bij elkaar liggen. Het speelt zich af in Afrika, waarvan we de problematiek ook niet uit de weg gaan. En dat levert bijzonder emotionele gebeurtenissen op", zegt hij.

De opnamen in Zuid-Afrika vielen de acteur ook zwaar. "Als je drie maanden in het buitenland bent onder zeer primitieve omstandigheden, dan is dat heftig. Als hoofdrolspeler zit je natuurlijk in bijna alle scènes, dus dat betekent veel werken. 's Morgens om vijf uur op, 's avonds pas om zeven uur klaar zijn, zes dagen in de week. In de kou en soms in de bloedhitte", somt hij op. "En je bent ook niet gevrijwaard van tekenbeten, insectenbeten en dat soort dingen als je in de jungle zit."

Achteraf noemt de zanger het maken van de film echter 'een van de leukste dingen die ik de afgelopen jaren gedaan heb'. Hij is ook tevreden over het resultaat. "Het komt in ieder geval overeen met het kwaliteitsniveau dat ik voor mezelf in mijn hoofd had. Het is prachtig", zegt hij. "Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het smaakt naar meer."

De film 'Wit licht' maakt deel uit van een drieluik. Het gelijknamige album ligt 19 september in de winkel en een maand later staat Borsato acht keer in het Arnhemse Gelredome met de Wit Licht-concertreeks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen