Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roeland Fernhout beoogd presentator filmprogramma

Shownieuws

Roeland Fernhout moet het filmprogramma Cinemania gaan presenteren. Dat meldt de Volkskrant, die de show samen met de VPRO vanaf 16 september op de buis brengt.

Roeland Fernhout moet het filmprogramma Cinemania gaan presenteren. Dat staat dinsdag in de Volkskrant, die de show in samenwerking met de VPRO vanaf 16 september op de buis brengt. Cinemania is de nieuwe variant van Cinema.nl, dat wegens tegenvallende kijkcijfers geen vervolg krijgt.

Volgens de VPRO zijn door Fernhout en de omroep nog geen handtekeningen gezet. "Hij is de gewenste presentator, maar het is nog niet honderd procent rond", benadrukt een woordvoerder.

Ook het nieuwe programma is waarschijnlijk geen lang leven beschoren. Als de kijkcijfers niet beter zijn dan die van zijn voorganger, wordt de show in januari na tien afleveringen van de buis gehaald. Anders dan Cinema.nl, dat actueel poogde te zijn, gaat Cinemania thematisch te werk. "De beste beginscènes, de mooiste liefdesscènes, dat soort dingen", stelt VPRO-hoofdredacteur Frank Wiering in de Volkskrant.

Of Cinema.nl een toekomst krijgt op televisie of niet, het concept zal in elk geval op internet blijven bestaan. Op de website van de Volkskrant en de VPRO staan onder meer filmnieuws, recensies en een overzicht van het filmaanbod op televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen