Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frederique van der Wal presenteert borstkankergala

Shownieuws

Frederique van der Wal is op 4 oktober gastvrouw van het Pink Ribbon Gala. Dan wordt geld opgehaald voor onderzoek naar en voorlichting over borstkanker.

Frederique van der Wal is op 4 oktober gastvrouw van de zesde editie van het Pink Ribbon Gala. Dat heeft de Haagse American Women's Club (AWC), die de benefietavond jaarlijks organiseert, dinsdag bekendgemaakt. Tijdens het gala wordt geld opgehaald voor onderzoek naar en voorlichting over borstkanker.

Sinds het eerste Pink Ribbon Gala in 2002 heeft de AWC ruim een miljoen euro opgehaald. Dit jaar hebben 28 onderzoekers en activisten een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor subsidie van de vereniging, die wordt gerund door Amerikaanse vrouwen die in Nederland wonen en werken.

Tijdens het benefietgala in de Haagse sociëteit De Witte zijn ook medische professionals, Nederlandse en internationale hoogwaardigheidsbekleders en BN'ers aanwezig.

Oktober staat wereldwijd in het teken van borstkanker. De activiteiten die vallen onder de noemer Pink Ribbon, het internationale symbool van de strijd tegen borstkanker, gaan in Nederland op 29 september van start. Dan vindt in het Concertgebouw in Amsterdam het Pink Ribbon Award Gala plaats.

Tijdens dit Amsterdamse gala, een initiatief van cosmeticaconcern Esteé Lauder en de Avro, wordt een fotografieprijs uitgereikt. Voor de competitie hebben fotografen vrouwen geportretteerd die de diagnose borstkanker hebben gekregen. Musicalster Chantal Janzen presenteert de avond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen