Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy Irausquin begraven op Aruba

Shownieuws

Percy Irausquin is begraven op Aruba. Zo'n zevenhonderd mensen bewezen de op 14 augustus overleden couturier de laatste eer, onder wie de premier van Aruba.

Percy Irausquin is maandag onder grote belangstelling begraven op Aruba. Zo'n zevenhonderd mensen bewezen de modeontwerper de laatste eer, onder wie de familie en de vriend van Irausquin. Ook de Arubaanse premier Nelson Oduber was aanwezig, melden verschillende Arubaanse media.

De katholieke uitvaartdienst begon rond 14.00 uur plaatselijke tijd in de San Francisco-kerk in Oranjestad. Het lichaam van Irausquin kwam bij de kerk aan in een witte begrafenisauto. De simpele bruine kist, die was bedekt met een wit laken met witte bloemen, werd door acht in zwart geklede mannen naar binnen gedragen. De vloer van de kerk was bezaaid met bloemblaadjes.

Na de dienst werd het lichaam van Percy overgebracht naar de begraafplaats Sabana Basora, waar hij werd bijgezet in het familiegraf. Irausquin overleed op 14 augustus aan een hersenbloeding in zijn Amsterdamse woning. Hij was 39 jaar.

In Nederland was woensdag in een Amsterdams uitvaartcentrum voor enkele genodigden gelegenheid tot afscheid nemen van Irausquin. Volgende week wordt naar verwachting nog een herdenkingsdienst georganiseerd. Waar en wanneer dat precies moet plaatsvinden, is nog onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen