Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Duska' Nederlandse inzending Europese Oscars

Shownieuws

De speelfilm 'Duska' is geselecteerd als Nederlandse inzending voor de European Film Awards. In november wordt duidelijk of de film een nominatie krijgt.

De speelfilm 'Duska' is geselecteerd als Nederlandse inzending voor de European Film Awards. Dat heeft producent Eyeworks dinsdag bekendgemaakt. Of 'Duska' wordt genomineerd voor een van de prijzen, waaronder die voor beste film en beste regie, wordt in november duidelijk.

'Duska' ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival. Actrice Sylvia Hoeks ging er toen vandoor met een Gouden Kalf voor beste bijrol. Zij speelt in de komedie een caissière bij een bioscoop. Ze is de grote muze van scenarioschrijver Bob, gespeeld door Gene Bervoets.

De European Film Awards, die ook wel de Europese Oscars worden genoemd, zijn een initiatief van de European Film Academy en worden op 6 december uitgereikt in Kopenhagen. Vorig jaar werden de Nederlandse films 'Ober' en 'Zwartboek' geselecteerd voor de filmprijzen. Carice van Houten werd genomineerd in de categorie beste actrice, maar wist die nominatie niet te verzilveren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen