Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeugd van Tegenwoordig wint 3voor12 Award

Shownieuws

De Jeugd van Tegenwoordig heeft donderdagavond de 3voor12 Award gewonnen voor het album 'De machine'. Onderdeel van de prijs is een geldbedrag van 1203,12 euro.

De Jeugd van Tegenwoordig heeft donderdagavond de 3voor12 Award gewonnen voor het album 'De machine'. Bandleden Vieze Fur, P. Fabergé en Willie Wartaal, die in 2005 doorbraken met het komische 'Watskeburt?!', kregen de prijs uit handen van juryvoorzitter Gerard Walhof. De drie uur durende awardshow in de Amsterdamse Desmet Studio's was live te volgen op radiozender 3FM.

De twaalfkoppige jury verkoos 'De machine' boven elf andere genomineerde albums, waaronder platen van Pete Philly & Perquisite, Voicst en LPG. "De Jeugd van Tegenwoordig is met haar tweede album de gimmick ontgroeid en geeft een treffend tijdsbeeld met de poëzie van 2010", staat te lezen in het juryrapport.

Onderdeel van de prijs, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, is een geldbedrag van 1203,12 euro. De redactie van 3voor12, een multimediaal muziekplatform van de VPRO, selecteerde eind juni twaalf Nederlandse albums van de afgelopen twaalf maanden. Deze platen kregen in de zomer extra aandacht tijdens radio-uitzendingen en op de website van 3voor12.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen