Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johnny Hoes ontvangt Erasmusspeld

Shownieuws

Zanger Johnny Hoes krijgt donderdag een Erasmusspeld. Deze wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Rotterdam.

Johnny Hoes krijgt donderdagavond een Erasmusspeld uit handen van de nieuwe wethouder van cultuur van Rotterdam, Rik Grashoff. Dat heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt. De 91-jarige artiest schreef en zong tijdens zijn lange carrière vele klassiekers, waaronder 'Och was ik maar', 'Daar mag je alleen maar naar kijken' en 'Dat is 't einde'.

Hoes ontvangt de onderscheiding tijdens de officiële openingsavond van het Rotterdamse muziekpodium Watt. Daar vindt donderdagavond speciaal voor de muziekveteraan een feest plaats. Volksartiesten als Marianne Weber, Grad Damen, Koos Alberts en Eddy Wally treden op.

De geboortestad van Hoes speelt vaak een prominente rol in zijn liedjes, waaronder 'Zeemanshart' en 'Ik zag je in Rotterdam'. In 2000 bracht hij een cd-box uit met liedjes over de havenstad, getiteld 'Mijn Rotterdam'.

Hoes heeft een grote invloed gehad op de Nederlandse muziekindustrie. Hij ontdekte in de jaren vijftig de Zangeres Zonder Naam en plaatste Doe Maar onder contract bij zijn platenmaatschappij Telstar.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotterdam op cultureel, sociaal of sportief gebied. Lee Towers en Joke Bruijs werden eerder verrast met de onderscheiding.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen