Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmateriaal Marilyn Monroe onder de hamer

Shownieuws

Een amateurfilmpje met beelden van Marilyn Monroe en Clark Gable is voor bijna 40.000 euro geveild in Las Vegas. Het werd gemaakt bij opnamen van 'The misfits'.

(Novum/AP) - Een amateurfilmpje met beelden van Marilyn Monroe en Clark Gable is voor bijna veertigduizend euro onder de hamer gegaan in Las Vegas. Daar werd zaterdag een veiling van filmmemorabilia gehouden in het Planet Hollywood Resort and Casino.

Het 47 minuten durende filmpje met Monroe werd geschoten door een figurant van de film 'The misfits' uit 1961, waarin Gable haar tegenspeler was. Het was de laatste film die van beide sterren verscheen. Gable overleed kort na de opnamen in november 1960 na een hartaanval. Een kleine twee jaar later bezweek Monroe na een overdosis aan slaappillen.

Op het filmmateriaal zijn ook Montgomery Clift, Thelma Ritter en regisseur John Huston te zien. In het filmpje wordt door de acteurs gekletst en bereiden ze zich voor op scènes.

Tijdens de veiling werd ook een originele discobal van 'Saturday night fever' te koop aangeboden, evenals een door Marlon Brando gesigneerd filmscript van 'The Godfather'. Verder werden een rijbewijs van Alfred Hitchcock, een pak dat Elvis Presley droeg in de film 'Viva Las Vegas' en een Franse filmposter van 'King Kong' geveild.

Larry Birkhead, de ex-vriend van Anna Nicole Smith, kwam ook op de veiling af en spendeerde bijna tweeduizend euro aan door de overleden playmate gedragen lingerie. Hij vertelde dat hij het kocht als aandenken voor hun 1-jarige dochtertje Dannielynn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen