Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naomi Campbell beticht British Airways van racisme

Shownieuws

Naomi Campbell weigert zich te verontschuldigen tegenover luchtvaartmaatschappij British Airways. Volgens het topmodel is de staf van het bedrijf racistisch.

(Novum/AP) - Naomi Campbell heeft twee door haar mishandelde agenten excuses aangeboden, maar weigert zich te verontschuldigen tegenover luchtvaartmaatschappij British Airways. Volgens het Britse topmodel is de staf van het bedrijf racistisch. Dat zei ze zaterdag tegen Sky News.

Campbell werd vrijdag door een Britse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur. Eerder op de dag bekende het topmodel schuldig te zijn aan mishandeling van twee agenten tijdens een opstootje op de Londense luchthaven Heathrow, twee maanden geleden.

"Ik heb een racistische opmerking naar mijn hoofd gekregen", beweert de 38-jarige Campbell, die eraan toevoegde dat haar gewelddadige gedrag een reactie was op die opmerking.

De agenten sloegen het fotomodel in de boeien toen ze stennis schopte aan boord van een toestel dat klaarstond om naar Los Angeles te vliegen. Ze zou woedend zijn geweest omdat een van haar koffers niet was ingecheckt. Een steward die zou zijn uitgescholden, schakelde uiteindelijk de politie in. Toen het model werd ingerekend, zou ze de agenten hebben uitgescholden en getrapt.

British Airways ontkent de beschuldiging van racisme door Campbell ten stelligste. "Wij zijn tros op onze diversiteit", stelt de maatschappij in een verklaring. "We vliegen naar negentig verschillende landen en hebben vele verschillende nationaliteiten in dienst. We hebben strenge regels wat betreft fatsoensregels op de werkvloer."

Campbell, die berucht is om haar temperament, werd al eens eerder veroordeeld tot een taakstraf. Ze dweilde vorig jaar maart vijf dagen lang de vloeren van een pakhuis in Manhattan omdat ze haar huishoudster een mobiele telefoon naar het hoofd had gegooid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen