Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Italiaanse films beheersen filmfestival Venetië

Shownieuws

Van de vele films die worden vertoond op het filmfestival van Venetië zijn er negentien van Italiaanse makelij. Vier daarvan dingen mee naar de Gouden Leeuw.

Op het filmfestival van Venetië zijn het dit jaar Italiaanse films die de boventoon voeren. Van de tientallen films die van 27 augustus tot en met 6 september worden vertoond, zijn er negentien van Italiaanse makelij. Dat werd dinsdag duidelijk toen het programma van het festival werd bekendgemaakt.

Vier Italiaanse films dingen mee naar de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het festival, waaronder 'Birdwatchers' van regisseur Marco Bechis en 'Il seme della discordia' van Pappi Corsicato. Onder de 21 films die kans maken op de onderscheiding zijn ook Amerikaanse, Franse, Duitse en Japanse producties.

Op het festival worden geen Nederlandse films vertoond.

Het filmfestival van Venetië opent dit jaar met 'Burn after reading', de nieuwste film van de broers Joel en Ethan Coen. De Duitse filmmaker Wim Wenders fungeert als voorzitter van de internationale jury die de Gouden Leeuw toekent. Vorig jaar ging die prestigieuze prijs naar de film 'Lost, caution' van regisseur Ang Lee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen